Williams Quintet

Passie voor kamermuziek die verder gaat
dan de traditionele kwartetten en kwintetten
Maak Kennis 

Musici

Vincent Smeets - Drums

Vincent Smeets - Drums

Na een klassiek gerichte vooropleiding studeerde Vincent drums lichte muziek aan de Conservatoria van Maastricht en Utrecht. Hij speelde onder meer de de groepen Gellybooty en Grote Prijs-winnaar van 2007 GoodDogHappyMan. Thans is hij actief in binnen- en buitenland als sessie-muzikant en als vaste kracht in diverse commerciële bands en orkesten waaronder BOOM!, Get Back, 3, Lady Godiva ea.
Naast het spelen in diverse bands en projecten is Vincent ook actief als docent drums en slagwerk aan verschillende muziekscholen in de provincie Utrecht. Daarnaast geeft hij ook workshops aan leerlingen van basis- en middelbare scholen in voornoemde regio.

 

Robin de Zeeuw - Contrabas

Robin de Zeeuw - Contrabas

Komend uit de popmuziek verdiepte Robin zich op 18e jarige leeftijd in de contrabas. Zijn eerste lessen ontving hij van Sven Schuster, om kort daarna aan het Amsterdams Conservatorium te studeren bij o.a. Ruud Ouwehand en Ernst Glerum. Eenmaal ingeburgerd in de Jazz, besloot hij zich te richten op klassieke muziek en heeft hij de overstap naar het Utrecht Conservatorium gemaakt om klassiek contrabas te studeren bij Quirijn van Regteren Altena. Naast de Jazzband Nes 'n Jazz speelt Robin voornamelijk in orkesten en is sinds 2011 actief voor de Stichting Kamermuziek Utrecht.

Anna Alkema-Schweizer – Cello

Anna Alkema-Schweizer – Cello

De weense celliste Anna Alkema-Schweizer behaalde het diploma “docerend musicus” in Wenen, waarna ze haar studies in Nederland voortzette en met het bachelor- en master-diploma “uitvoerend musicus” afstudeerde. Naast haar cellostudie specialiseerde Anna zich in het spelen van oude muziek (barokcello). Aansluitend op haar studies volgde Anna de opleiding tot Alexandertechniek-docent, waarvoor ze een studiebeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontving. 

Inger van Vliet – Viool

Inger van Vliet – Viool

Inger studeerde viool aan het conservatorium van Amsterdam en Utrecht waar zij haar Masterdiploma Solo/Excellence behaalde. Ze speelde onder andere in het European Union Youth Orchestra en is concertmeester van het Projektorkest Twintigste Eeuw. Ook remplaceert ze regelmatig in het Residentie Orkest. Als soliste trad zij op met het Philharmonisch Orkest Mozart en het Leiden Sinfonietta. In het najaar van 2012 zal zij soleren met het Westerkamerorkest.

Nicole van Jaarsveld – Klarinet

Nicole van Jaarsveld – Klarinet

Nicole studeerde in 2011 af aan de masteropleiding kamermuziek van het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. In dat jaar was ze ook te horen als soliste in ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Nicole maakt deel uit van verschillende kamermuziekensembles waarmee ze te horen was in onder andere het Concertgebouw te Amsterdam en meerdere malen live op Radio 4. Naast haar uitvoeringspraktijk is Nicole actief als klarinetdocent, zowel op muziekscholen als binnen het basisonderwijs.

Henk Veldt – Hoorn

Henk Veldt – Hoorn

Na het afronden van zijn Bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam volgt Henk momenteel de masteropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Fokke van Heel. Masterclasses volgde hij bij o.a. Peter Damm, Jasper de Waal en Ab Koster. Naast het spelen in diverse kamermuziekbezettingen speelt hij ook in uiteenlopende grotere bezettingen van harmonieorkest en fanfare tot symfonieorkest en van  operette- tot musicalbegeleidingen.

Angélique Heemsbergen - Piano

Angélique Heemsbergen - Piano

Angélique behaalde in 2009 haar Master of Music in Performance aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti met kamermuziek als specialisatie. Ze was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue en in de serie Sirenen van Stichting PodiumTalent Nederland. Angélique was verbonden als repetitor en solist bij (opera)producties van o.a. Caroline Ansink, Chiel Meijering, het UBE, het USKO en het NJO Summer Academy. Als kamermusicus speelt Angélique in diverse ensembles. Daarnaast begeleidt ze bij diverse gelegenheden solisten en koren. Als docent en repetitor is ze verbonden aan Het Klooster in Woerden.

 

 

Musici Gnarly Buttons 2011

Nicole van Jaarsveld - klarinet
Matteo Costanzi - althobo
Florian Krouwel - fagot
Henk Veldt - hoorn
Magnus Nilsson - trombone

Lennart de Winter - trombone

Hessel Veldman - trombone

Michiel Niessen - banjo
Ferdinand Binnendijk - mandoline
Frank Noom - gitaar
Angélique Heemsbergen - piano/keyboard
Tom Dicke - keyboard/piano
Inger van Vliet - viool
Hieke Dam - viool
Erika Bordon - viool
Jens Groenewold - viool
Maaike-Merel van Baarzel - altviool
Anna Alkema-Schweizer - cello
Robin de Zeeuw - contrabas

Jussi Jaatinen
- dirigent